Poutě komunit na začátku šk. roku

Jak u nás bývá dobrým zvykem, na začátku školního roku se naše komunity sejdou, aby naplánovaly společný život v komunitách, důležitá data a další věci k dobrému fungování komunit a děl. A protože víme, že lidskými silami toho zvládneme jen málo, zveme do nového školního roku Pána, aby byl s námi a s námi působil a vychovával. Nabízíme malý přehled, kam všude po České republice naše komunity putovaly kde prosily o ochranu.

Plzeň (Maki Hanáková): “Společně jsme se v neděli 1.9. vydaly na blízké poutní místo Vršíček, odkud jsme také krásně viděly do okolí (prostě vršíček 🙂 ) Kostel Navštívení P. Marie se nachází kousek od Rokycan.  V tomto krásném sluncem zalitém dni jsme sice po dobrém obědě putovaly jen malý kousek, ale společná modlitba a svěření se P. Marii je vždy posilující. Z poutního místa jsme pak jely dál přes Chrást, kde jsme mohly ještě prožít divadlo V. Marčíka ml., který hrál Malého prince. Moc hezky zpracované.”

 
Hradec Králové (Danka Fučíková): “V sobotu 31.8. se hradecká komunita – byť v trochu oslabeném složení – vydala na pouť s prosbou o požehnání do nového školního roku. Cílem se stal Borohrádek, kde jsme v kostele sv. Michaela archanděla prosily o jeho ochranu před zlem v jakékoliv podobě. Po modlitbě růžence a dobrém obědě jsme se vydaly pěšky hezkou krajinou do Žďáru nad Orlicí, kde jsme již nasedly do vlaku zpět do Hradce Králové. Ač se to bude zdát zvláštní, v naší blízkosti nepohybovali žádní lidé, které bychom mohly poprosit o fotku, musíte se tedy spokojit s našim selfie 🙂 “
 
Komunita Praha Kobylisy se vydala na pouť k sestrám Karmelitkám do Drast. Prohlédly si celý areál, který se krásně rozrůstá a pomodlily se v přilehlém parku růženec. 
 
Komunita v Brně se vydala na pouť do Nesvačilky, kde je krásná nová kaple. Napřed si sestry zašly na společný oběd do restaurace a potom si prohlédly novou kapli a pomodlily se. Alenka, nejstarší sestra, která už z domu nevychází, vše jistila modlitbou z Brna 🙂
 

Praha Karlín (Lenka Vaculová): “Také karlínská komunita se vydala na tradiční pouť, aby si vyprosila požehnání pro nový školní rok. Tentokrát byla naším cílem Panna Maria Vítězná na Bílé hoře v Praze. Na místo jsme se dopravily různými způsoby – tramvají, metrem, pěšky i na koloběžce… nicméně mši svatou i Veni Creator jsme prožily společně  s upřímnou prosbou o požehnání pro naše působení v našem domě i na všech ostatních místech, kde se snažíme sloužit a přinášet Ježíše a Jeho požehnání. Po mši jsme se společně vyfotily, abychom aktualizovaly naši komunitní fotku a po modlitbě růžence jsme se vydaly domů. Čekal nás výborný společný oběd, chvíle sesterského sdílení a kolem třetí hodiny se již některé sestry odebraly vítat děvčata, která se přijížděla ubytovat na internát. Den jsme zakončily modlitbou a adorací v kapli.”