Misijní neděle

Letos 20. října se slavila na celém světě takzvaná misijní neděle, kdy církev rozšiřuje povědomí o misiích, vybírá peníze na misie a dává na světlo různé misijní aktivity. Zároveň vybízí každého pokřtěného k přijetí skutečnosti, že všichni jsme misionáři tam, kde nás Pán posílá a může to být klidně i pouze v kruhu nejbližších.

I my sestry se podílíme různou měrou na této neděli. První svědectví přinášíme z Brna – Žabovřesk, kde sestra Majka Kučerová s dvěma spolči holek (starší a mladší) připravila na misijní koláč dobroty, které holky prodávaly po mši před kostelem. Výtěžek půjde jak jinak než na misie. Podívejte se na fotky, bude vás mrzet, pokud zrovna nejste z Brna, poháry vypadají opravdu lákavě. Holky příprava neskutečně bavila a užily si při tom i kopec zábavy. Děkujeme sestře Majce za organizaci spolč a za realizaci.

Druhé svědectví nám přináší sestra Olinka Landrová, ostřílená dvanáctiletá misionářka na Kubě, která se zrovna měsíc nachází na misionářském kurzu v Římě. I ona posílá zprávy o tom, co na kurze dělá a jak souvisí s misiemi.  “Jsem tady v Římě na misijním kurzu na UPSu (salesiánská univerzita). Je nás celkem 11 FMA a tři sestry z jiných kongregací. Poslední týden v září jsme se nejprve zúčastnily předávání misijních křížů v basilice Panny Marie Pomocnice v Turíně a pak jsme putovaly na Colle Don Bosco, Nizza Monferrato, Mornese (po stopách našich zakladatelů Dona Boska a Marie Dominiky Mazzarellové). Zde na UPSu máme denně dopoledne přednášky na různé misijní témata jako např. spiritualita, komunikace a evangelizace, rodina a misie… A odpoledne další tématická setkání. Byly jsme navštívit sídlo Propaganda Fide Papežských misijních děl a také redakci Agencie Fides. Také jsme měly možnost osobního setkání s naší generální představenou Matkou Chiarou. Je to pro mě velký dar.”